top of page
Familiesysteem - The Art of Connecting
Familiesysteem - The Art of Connecting

Mon, 29 Jan

|

Zonhoven

Familiesysteem - The Art of Connecting

Een manier om een nieuwe kijk op situaties te krijgen. Lastige patronen raken weer in beweging. Tijdens deze workshop nemen we een kijkje in je systeem van herkomst.

Registration is closed
See other events

Time & Location

29 Jan 2024, 18:00 – 22:00

Zonhoven, Wijerstraat 7, 3520 Zonhoven, Belgium

About the event

Family Systems

A way to get a new perspective on situations. Tricky patterns get moving again.

During this workshop we take a look at your system of origin. A family system is a group with its own rules and laws. For example, a family in which everyone has their own role. The operation of the (unwritten) rules and laws, the relationships among each other and the unspoken roles, can be quite complicated. They can lead to misunderstanding and confusion. In daily life, this can put us under pressure, and we get caught up. You can get stuck in patterns and beliefs that belong to the system and may have been passed down through previous generations. All of this is often done unconsciously. All you notice are your (psychological) symptoms.

This evening we zoom in on our family dynamics in an interactive way.

We zijn allemaal onderdeel van verschillende systemen, zoals onze families, werk, verenigingen en vriendenkringen. Veel van onze onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in deze systemen waarin we zijn opgegroeid. We dragen zowel bekrachtigende als beperkende patronen met ons mee, vaak uit loyaliteit.

Deze patronen kunnen zich herhalen in nieuwe systemen, zoals relaties of werk, waarin we ons bevinden. Met behulp van familieopstellingen, een methode binnen systemisch werken, kunnen we deze onbewuste patronen zichtbaar maken. Dit biedt de mogelijkheid om de onderliggende dynamiek in het systeem te begrijpen, vanuit symptomen op persoonlijk vlak, zoals angsten, het niet behalen van doelen, relatieproblemen, onzekerheid en overmatig verantwoordelijkheidsgevoel. Door de dynamiek te herkennen, ontstaat de mogelijkheid tot verandering, waardoor de energie weer kan stromen. Op deze manier kunnen we onze kracht hervinden en kan het systeem genezen door een gezonde plek voor alle leden te creëren.

Familieopstellingen maken het onzichtbare zichtbaar en hanteerbaar, zoals beschreven door Els van Steijn in haar boek "De Fontein". Deze methode is uitermate effectief om inzicht te krijgen in het krachtenveld van je familie. Tijdens een opstelling worden verborgen patronen zichtbaar gemaakt, waardoor je ze beter kunt hanteren in het dagelijks leven.

Een familieopstelling is een diepgaande methode om inzicht te verwerven in het familiesysteem waartoe je behoort. Het kijkt naar de volledige dynamiek van dit systeem. Door de verbondenheid met je familie van herkomst kunnen belastende patronen ontstaan die in je dagelijkse leven tot uiting komen. Deze patronen herhalen zich vaak, zelfs in nieuwe situaties. Een opstelling biedt de mogelijkheid om deze patronen te doorbreken en je eigen unieke plek in het familiesysteem in te nemen.

Bij een opstelling komt de cliënt met een vraag die als uitgangspunt dient. Representanten worden uitgenodigd om verschillende personen uit het familiesysteem te vertegenwoordigen. Hierdoor ontstaat een levendig beeld van de onderliggende dynamiek. Oplossingsrichtingen worden verkend en de cliënt kan nieuwe perspectieven krijgen op de situatie. Dit kan leiden tot inzicht en verandering in het dagelijks leven.

Het effect van een opstellingsdag, zowel voor toeschouwers als representanten, kan worden versterkt door de beelden en inzichten uit de opstelling te herhalen en te herinneren. Hoewel opstellingen geen wonderen verrichten, kunnen ze wel diepgaande veranderingen teweegbrengen in hoe je situaties benadert en begrijpt.

Opstellingen maken gebruik van een onzichtbaar krachtenveld en wetmatigheden die nog niet wetenschappelijk bewezen zijn. Of dit als spiritueel moet worden beschouwd, is subjectief. Wat echter duidelijk is, is dat opstellingen vaak verborgen dynamieken en patronen naar de oppervlakte brengen, waardoor mensen inzicht krijgen en verandering kunnen bewerkstelligen.

Er zijn geen ernstige risico's verbonden aan deelname aan een familieopstellingsdag, maar het is belangrijk om je bewust te zijn van de emotionele impact en je grenzen te respecteren. Het is van essentieel belang om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gevoelens en acties, en om te weten dat de veranderingen na een opstelling tijd en integratie kunnen vereisen.

Trainer:  

Els Schepens van GR5 (gr5.eu)

In dit event is eten, drinken, snacks, cursusmateriaal inbegrepen en valt onder de opleidingen voor The Art of Connecting

PRACTICAL:

  • DATE: 19 januari 2024
  • TIME: 18u-19u dinner & drinks included - 19u- 22u training
  • PRICE: €240 excl. btw
  • LOCATION: Wijerstraat 7, 3520 Zonhoven

Share this event

bottom of page